Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Currys, kókusztejes ráksaláta

2009. május 21. - Ollaorama

 Egyik fehérjenapon szültem a következő csodát. Itt egy kicsit furán néz ki, de jó sok rák van benne, laktató, egészséges és nyamm.


Currys ráksaláta

  • 20 deka garnélarák
  • 20 deka fetasajt
  • 1/2 kígyóuborka
  • 4 paradicsom
  • 4 retek
  • 2 paprika
  • 3 nagyobb zöldhagyma
  • 1 konzerv, vagy 3,5 dl kókusztej
  • fűszerek: curry, szárított ázsiai citromfű, koriander, só, citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. pirított napraforgómag

A kókusztejet felforralom a fűszerekkel és benne puhára főzöm a rákot (kb 5 perc, ha a fagyasztóból most vettem ki). Kiveszem a rákokat, az összevágott zöldségekkel, és fetával összekeverem. A kókusztejet kis lángon tovább forralom, és kb 15-20 perc után leveszem. Így krémes öntetet kapunk, amit összekeverünk a salátával és elképsztően finom lesz. Tálaláskor néhány csepp citromot csepegtetünk a salira. A szósz nagyon távolról olyan lett kicsit mint a thai zöld curry. Tényleg távolról. 

 Az Igenember című örökbecsű limonádét néztük a rákos vacsora alatt Jim Carrey-vel. Valami mással is simán meg lehet enni, sőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr331136428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tessina 2009.05.22. 09:39:59

szerintem jól néz ki:)
süti beállítások módosítása