Ez is egy olyan étel, mint a kettővel korábbi posztom: 20 perc alatt nemcsak elkészül, de meg is lehet enni még ebben az időintervallumban. A rizstésztákban ez a jó: gyorsak és laktatóak. Ez is a szénhidrát napon készült.
Paradicsomos sült rizstészta ázsiai konzerv zöldségekkel
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 ázsiai zöldségkonzerv (bambusz, babcsíra, bébikukorica meg valamilyen furcs retek)
- 20 dkg rizstészta metélt
- 1 vagy 2 chili
- 1 púpos kávéskanál szárított ázsiai citromfű, egy kiskanál méz
- 2 fokhagyma
Komoly, legalább 5 perces dilemma volt a 15 perces főzés alatt, hogy az olasz ízeket vagy az ázsiai ízt emeljem ki. Végül a kettő tökéletes egységet alkotott. A paradicsom és tészta nagyon olaszos ízhangulatot idézett, ugyanakkor a rizstészta, de leginkább az ázsiai citromfűtől, valami illatos különlegesség lett ebben a gyors és hétköznapinak tűnő vacsorában.
A rizstésztát beáztatom hideg vízbe. Addig felteszem egy wokban (vagy nagyobb serpenyőben) sülni az összepréselt fokhagymát és a konzerv zöldségeket, az összevágott chilit majd néhány perc után ráöntöm a paradicsomkonzervet. Kb 8-10 perc kevergetés után a citromfüvet majd a hideg vízben ázó rizstésztát beleteszem a szerpenyőbe és addig keverem, amíg a tészta állaga tökéletes nem lesz. Ez nem vesz igénybe többet 6-8 percnél. Tényleg nagyon finom.
Filmet nem néztünk se közben, sem utána, mert húztam borozni a csajokkal.