Csoportos reggelire mentem a Ráday utcába, ami egyben egy lakásbúcsúztató is volt, sok emberrel - ezért készítettem valami gyorsat. Sajnos nem is emlékszem pontosan mit tettem a lepény tetejére, de ez csak azért van, mert bármi mehet rá.
Petrezselymes lepény
- 5 db tojás
- 12 ek liszt
- 10 ek olaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 nagy csokor fodros petrezselyem (minimum, de lehet több is)
- 1 tk só
Feltét:
- 2 fej hagyma
- 2 újhagyma
- 2 paradicsom
- 15 dkg sajt (füstölt, nem füstölt, ízlés szerint)
- kb 15-20 szem olivabogyó
A tojásokat felverem, beleteszem a lisztet, sót, olajat, sütőport és az apróra vágott friss petrezselymet. Kivajazott sütőbe öntöm az így kapott masszát és ráteszem a felszeletelt feltéteket. 15-20 perc sütés közepes lángon és kész is. Sajnos nekem nem nőtt meg a lepény (valószínűleg a rápakolt cucc nem hagyta), ezt még kísérletezni kell. De tényleg finom, sajnos az adagokat elszámoltam, kicsit kevés lett úgy 15 emberre, de 4-5 ember azért kellemesen reggelizik belőle.