Nagyon egyszerű, Zoli kedvence. Sok sok petrezselyemmel az igazi.
Tojásos nokedli (vagy galuska)
- 8 tojás
- kb 40 dkg finomliszt
- 1 vagy két nagy csokor petrezselyem
- só, bors
5 tojást felverek és hozzákeverek annyi lisztet, hogy tésztához hasonlatos masszát adjon, (ne legyen már nyúlós) amit könnyen lehet szaggatni forró vizes villával. Egy lobogó edénnyel teli vízben villával beleszaggatom (nem szeretem a nokedliszaggatót, túl kemény lesz tőle). Amikor az összes feljött a víz tetejére, még kb 3 percet hagyom, aztán gyorsan leszűröm. A maradék 3 tojásból rántottát sütök egy nagy serpenyőben (ezt ízlés szerint sózom, borsozom). Amikor félig kész van a tojás, beleöntöm a nokedlit és jól megforgatom-összekeverem a tojással, amíg kész nem lesz. Frissen vágott petrezselymet szórok rá, minél többet, mert attól lesz nagyon friss íze.