Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Paradicsomos húsgombóc makarónival

2010. január 17. - Ollaorama

 Ez olyan nem-olasz-típusú paradicsomszósz.


Paradicsomos húsgombóc makarónival

  • Fél kiló darált hús
  • zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • fűszerek: só, bors, majoranna
  • 1 hagyma
  • 1 doboz darabolt, hámozott paradicsomkonzerv
  • 2 kis doboz paradicsompaszta
  • 1 ek méz
  • 2 ek liszt
  • napraforgó olaj
  • fél csomag makaróni

Ezt az adagot 3-an ettük meg, és jól laktunk. Desszerttel vagy levessel négy embernek is elég. Szóval a fasírt: a darálthúst összegyúrom a fűszerekkel (frissen tört borssal az igazi), a zsemlemorzsával (kb 3 evőkanál), a tojással és az apróra reszelt hagymával. Ezekből kis gombócokat formálok, amjd olajban kisütöm. Ha kész, az olajat kiöntöm a serpenyőből és csak egy keveset hagyok benne. Ebben megpirítok 2 evőkanál lisztet, majd ráöntöm a paradicsomkonzerveket, és kb 1 dl vizet. Megsózom és kevergetem. A vége felé beleteszek 1 evőkanál mézet is, hogy ne legyen olyan savanykás. 

A makarónit gyorsan kifőzöm, rá a húsgombócokat és minderre rákanalazom a paradicsomszószt. Ha hagyom így kb 5 percet, akkor a húsgombócok meg is puhulnak, nekem már csak az utolsó 2 lett puha, mert nem hagytam 5 percet. Ja, és a tetejére szórhatok reszelt sajtot, ha ahhoz van kedvem.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr871680260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása