Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Borsófőzelék 2

2010. június 14. - Ollaorama

 Ez egy nagyon zöld borsófőzelék (nem úgy mint ez a szerecsendiós-lisztes-tejfölös), és az íze is nagyonnagyonzöld.


Petrezselymes borsófőzelék tükörtojással

  • 50 dkg fagyasztott borsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 leveskocka
  • 4 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • tükörtojás, sütéshez olaj
  • 2 dl tejföl

A zöldborsót és a megtisztított fokhagymagerezdeket annyi vízzel felteszem főni, hogy 2 vastag ujjnyira ellepje a víz. Amikor forr, teszek bele 2 leveskockát, meg ízlés szerint még borsot, sót. Közben a 4 csokor petrezselymet megmosom és apróra vágom. Amikor megfőtt a borsó (kb fél óra, de meg kell kóstólni), kb 1/3-át kiveszem (a fokhagymákkal együtt) és összeturmixolom az apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy kevés (kb. 1,5 dl) levet is teszek bele a megfőtt borsó levéből. A többi részét leszűröm a borsónak, majd összeöntöm az összeturmixolt borsót a főtt borsóval, hozzáadom a 2 dl tejfölt és és kb 2 percig még tovább kavargatom.

A serpenyőben felhavítem az olajat, ráütöm a tojást, só, bors, és kész is a tükörtojás a főzelékhez.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr962082166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása