Még év elején készült ez is, mint az elkövetkező sok-sok poszt. A köretet csak lefotóztam, ahhoz nem írok receptet, itt is látszik, hogy mirelit.
Stefánia szelet
- két nagy marék apróra vágott petrezselyem (vagy pl rukkola, én itt azzal csináltam)
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- fél kg darálthús
- 5 tojás
- 1 vöröshagyma meghámozva, lereszelve
- só, bors, majoranna, vegeta (1-1 pici teáskanál)
A húst összegyúrom a fűszerekkel és a lereszelt vöröshagymával, majd hozzáadom a zsemlemorzsát, az apróra vágott zöldet és egy nyers tojást. Jól ősszedolgozom, annyira, hogy egy nagy massza legyen belőle. Közben 3 tojást keményre főzök (10 perc lobogás után), és meghámozok. A húst a kivajazott tepsibe teszem: egy (vagy két) hosszú csíkban kilapítom, egymás után ráteszem a főtt tojásokat, majd a hús szélét felhúzom és addig formálom, amíg a tojások biztonságosan a húsrúd belsejébe kerülnek. Kb. 20-25 percig sütöm közepes lángon a sütőben. Érdemes megvárni amíg kihül és utána szeletelni, akkor nem esik szét.