Ezt valamikor februárban gyártottam. A 40 napos húsnélküli (ez nálam halnélküli is) böjt előtti utolsó napon ettük Zolival meg Lillával.
Rozmaringos lazac baconnel
- 4 szelet tisztított lazac
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szép hosszú friss rozmaring
- 15 szelet füstölt (és nem főtt) bacon
- körethez egy nagy fej brokkoli
- díszítéshez citrom
Megsózom és megborsozom a lazacszeleteket (nem fagyasztott, vagy már kiolvadt legyen). Egy nagy serpenyőben kevés olajon a fokhagymát kinyomkodva és a rozmaring leveleinek felét megpirítom.Beleteszem a bacon szeletek felét, és melléjük helyezem a lazaszeleteket. A maradék bacon szeleteket a lazacokra teszem és várok. Kb. 5 perc után megfordítom a lazacszeleteket és a baconszeleteken teljesen puhára sütöm. Az oldalt sült szalonnát most a csupasz és megsült lazacokra helyezem, és várom, amíg kész lesz. (így is kb. 5 perc)
A körethez felvágom apró darabokra a brokkolit, és lobogó sós vízben hagyom puhulni kb. 10 percet. Ennyi idő alatt pont kész lesz. Az ételt a maradék rozmaringgal és citrommal díszítem és egyben ízesítem.
Úgy emlékszem egész jól sikerült.