Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Lazac rozamringgal és baconnel

2010. augusztus 14. - Ollaorama

 Ezt valamikor februárban gyártottam. A 40 napos húsnélküli (ez nálam halnélküli is) böjt előtti utolsó napon ettük Zolival meg Lillával.


Rozmaringos lazac baconnel

  • 4 szelet tisztított lazac
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szép hosszú friss rozmaring
  • 15 szelet füstölt (és nem főtt) bacon
  • körethez egy nagy fej brokkoli
  • díszítéshez citrom

Megsózom és megborsozom a lazacszeleteket (nem fagyasztott, vagy már kiolvadt legyen). Egy nagy serpenyőben kevés olajon a fokhagymát kinyomkodva és a rozmaring leveleinek felét megpirítom.Beleteszem a bacon szeletek felét, és melléjük helyezem a lazaszeleteket. A maradék bacon szeleteket a lazacokra teszem és várok. Kb. 5 perc után megfordítom a lazacszeleteket és a baconszeleteken teljesen puhára sütöm. Az oldalt sült szalonnát most a csupasz és megsült lazacokra helyezem, és várom, amíg kész lesz. (így is kb. 5 perc)

A körethez felvágom apró darabokra a brokkolit, és lobogó sós vízben hagyom puhulni kb. 10 percet. Ennyi idő alatt pont kész lesz. Az ételt a maradék rozmaringgal és citrommal díszítem és egyben ízesítem.

Úgy emlékszem egész jól sikerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr132220889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása