Hogyan lehet a paradicsomos spagettit ezerféleképpen elkészíteni, hogy a gyerekek mindig örüljenek? Ez itt egy halas-currys verzió.
Hozzávalók a szószhoz:
- 1 hámozott paradicsomkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál paradicsompaszta
- 1 kiskanál bazsalikom
- 200 g kókusztej
- 1 konzerv olajos halfilé
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál cukor
- 2 teáskanál currypor
- kb. 2 dl víz
- felnőteknek korianderlevél
az olívaolajon megpirítom az egész fokhagymagerezdeket, majd egy edénybe összeturmixolom a paradicsomkonzervvel, vízzel, a paradicsompasztával, a bazsalikommal. Ha kész, elkezdem főzni, hozzáadom a sót, bazsalikomot, borsot, kókusztejet, cukrot, curryport. Kb. félórát főzöm, majd a legvégén hozzákeverem a halkonzervet. Ekkor lehet igazítani az ízesítésen. A kifőzött tésztához öntöm, jól összekeverem és kicsit állni hagyom.
Nálunk a gyerekek nem szeretik a koriandert (poloskaszagú íze van), de én egy jó nagy adaggal (a fotón lévőnél tízszer többel) tettem a tányéromra.
MÁSNAPRA:
Kiegészítettem főtt tésztával, még 200 ml. kókusztejet, egy kiskanál sót és curryport hozzákevertem, 5-10 percig melegítettem, megvolt a másnapi ebéd is.