A palacsintatésztához:
- 250 g finomliszt
- 4 tojás
- kb. 4 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csipet só, 1 csipet cukor
- egy kis csokor petrezselyem apróra vágva
Töltelékhez:
- sajt, sonka,
- tejföl fokhagymasóval (vagy fokhagymával és sóval) és borssal összekeverve
A tészta hozzávalóiból egy vastag palacsintatésztát keverek (Én botmixeltem, hogy a petrezselyem darabok is minél kisebbek legyenek). Amikor a serpenyőbe teszem, nem fordítom meg, hanem az egyik oldalára ráteszem a tölteléket: 1 nagy szelet sajtot (vagy reszelt sajtot) összetörök és elhelyezem úgy, hogy a palacsintatészta egyik felében mindenhová kerüljön. Erre teszem a sonka darabokat (itt húsvéti maradék főtt sonka volt) ugyanígy - hogy mindenhova kerüljön a palacsinta sajtos felén. A palacsinta másik oldalát (amire nem került semmi), ráhajtom. Így sütöm még kicsit, majd megfordítom. Akkor jó, ha a sajt már megolvadt, és jó puha. Kiveszem egy tányérra és egyből megkenem a félkör alakú palacsinta felét a fokhagymás-sós-borsos tejföllel, és kettéhajtom. Ezt sütés közben jó enni, mert melegen az igazi, szóval, amíg a család eszik, addig a szakács sütöget. Ez az egyedüli nehézség benne.