Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Húsvéti palacsinta sajttal, sonkával

2020. április 20. - Ollaorama

img_6737.jpg

A palacsintatésztához:

  • 250 g finomliszt
  • 4 tojás
  • kb. 4 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csipet só, 1 csipet cukor
  • egy kis csokor petrezselyem apróra vágva

Töltelékhez:

  • sajt, sonka, 
  • tejföl fokhagymasóval (vagy fokhagymával és sóval) és borssal összekeverve

A tészta hozzávalóiból egy vastag palacsintatésztát keverek (Én botmixeltem, hogy a petrezselyem darabok is minél kisebbek legyenek). Amikor a serpenyőbe teszem, nem fordítom meg, hanem az egyik oldalára ráteszem a tölteléket: 1 nagy szelet sajtot (vagy reszelt sajtot) összetörök és elhelyezem úgy, hogy a palacsintatészta egyik felében mindenhová kerüljön. Erre teszem a sonka darabokat (itt húsvéti maradék főtt sonka volt) ugyanígy - hogy mindenhova kerüljön a palacsinta sajtos felén. A palacsinta másik oldalát (amire nem került semmi), ráhajtom. Így sütöm még kicsit, majd megfordítom. Akkor jó, ha a sajt már megolvadt, és jó puha. Kiveszem egy tányérra és egyből megkenem a félkör alakú palacsinta felét a fokhagymás-sós-borsos tejföllel, és kettéhajtom. Ezt sütés közben jó enni, mert melegen az igazi, szóval, amíg a család eszik, addig a szakács sütöget. Ez az egyedüli nehézség benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr6615623720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása