Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

(Múlt) Vasárnapi főétel: vadas

2009. február 15. - Ollaorama


 Ez a bloghu harmadszorra törölte ki a bevezetőmet, úgyhogy most ideges vagyok, álljon itt a recept, a körítés eltűnt a hálóban. Ez 6 embernek bőven elég, s utána marad egy csomó még.

 
Vadas

  • 1 kg marhafelsál
  • 6 db sárgarépa
  • 2 nagy petrezselyemgyökér
  • 2 vöröshagyma
  • 1/4 zeller
  • 4-5 babérlevél
  • 2 ek. mustár
  • só, bors

A marhahúst kb 1 cm-es szeletekre vágom, kiklopfolom egy kicsit, megsózom borsozom és egy lábosban olajon megpirítom a szeleteket. Kiveszem a húst és azon az olajon megpirítom az apróra vágott zöldségeket, majd visszateszem a húst, lefödöm és folyamatos ellenőrzés mellett (víz utántöltés, kavargatás, stb.) két órán keresztül főzöm. Az elején beleteszem még a babérlevelet, néhány szem ép borsot. A két óra alatt teljesen puhára fő a hús. Leveszem a tűzről, kiveszem a húst és a babérleveleket a zöldségek közül, és a puha zöldségeket a lével botmixerrel összetöröm, közben hozzáadom a 2 evőkanál mustárt.

Ha kész a mártás, visszateszem a húst, és tésztával tálalom. Bár kicsit hosszú elkészíteni, csak a főzés miatt hosszadalmas, egyébként viszonylag egyszerű. Az omlós puha marhahús nagyon finom a babérleveles-mustáros zöldségmártással, amit intenzívvé tesz a vele főtt hús erős íze.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr65945505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása