Ez a bloghu harmadszorra törölte ki a bevezetőmet, úgyhogy most ideges vagyok, álljon itt a recept, a körítés eltűnt a hálóban. Ez 6 embernek bőven elég, s utána marad egy csomó még.
Vadas
- 1 kg marhafelsál
- 6 db sárgarépa
- 2 nagy petrezselyemgyökér
- 2 vöröshagyma
- 1/4 zeller
- 4-5 babérlevél
- 2 ek. mustár
- só, bors
A marhahúst kb 1 cm-es szeletekre vágom, kiklopfolom egy kicsit, megsózom borsozom és egy lábosban olajon megpirítom a szeleteket. Kiveszem a húst és azon az olajon megpirítom az apróra vágott zöldségeket, majd visszateszem a húst, lefödöm és folyamatos ellenőrzés mellett (víz utántöltés, kavargatás, stb.) két órán keresztül főzöm. Az elején beleteszem még a babérlevelet, néhány szem ép borsot. A két óra alatt teljesen puhára fő a hús. Leveszem a tűzről, kiveszem a húst és a babérleveleket a zöldségek közül, és a puha zöldségeket a lével botmixerrel összetöröm, közben hozzáadom a 2 evőkanál mustárt.
Ha kész a mártás, visszateszem a húst, és tésztával tálalom. Bár kicsit hosszú elkészíteni, csak a főzés miatt hosszadalmas, egyébként viszonylag egyszerű. Az omlós puha marhahús nagyon finom a babérleveles-mustáros zöldségmártással, amit intenzívvé tesz a vele főtt hús erős íze.