Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Zöldborsó főzelék tükörtojással

2020. április 16. - Ollaorama

Volt img_6676.jpg

Volt már itt a blogon zöldborsó főzelék recept kettő is, de 10 éve, és én azokat már nem vállalom. (Kiskanál szerecsendió? 5 gerezd fokhagyma? WTF?) Szóval íme:

Hozzávalók:

  • 500 g zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, (leveskocka)
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 evőkanál liszt
  • egy csipet őrölt szerecsendió
  • 1 vöröshagyma kockákra vágva
  • 1 ek olaj

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom, megpirítom az olajon. Ráöntöm a zöldborsót és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Fűzserezem sóval, borssal, kockával, bármivel (én kis tárkonnyal is). Ha megfőtt behabarom: a tejfölt a liszttel jól összekeverem majd a zöldborsó levével elkezdem felengedni, míg elég híg és beleöntöm. Addig főzöm, amíg elég sűrű lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr7815609278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása