Volt
Volt már itt a blogon zöldborsó főzelék recept kettő is, de 10 éve, és én azokat már nem vállalom. (Kiskanál szerecsendió? 5 gerezd fokhagyma? WTF?) Szóval íme:
Hozzávalók:
- 500 g zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, (leveskocka)
- 2 dl tejföl
- 2-3 evőkanál liszt
- egy csipet őrölt szerecsendió
- 1 vöröshagyma kockákra vágva
- 1 ek olaj
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom, megpirítom az olajon. Ráöntöm a zöldborsót és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. Fűzserezem sóval, borssal, kockával, bármivel (én kis tárkonnyal is). Ha megfőtt behabarom: a tejfölt a liszttel jól összekeverem majd a zöldborsó levével elkezdem felengedni, míg elég híg és beleöntöm. Addig főzöm, amíg elég sűrű lesz.