Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Böff (Tényleg ez a neve!)

2020. április 12. - Ollaorama

img_6628.jpg

Hozzávalók

  • a húslevesben főtt zöldségek (6-7 szál répa, 2 petrezselyemgyökér, egy fél zeller, fél karalábé, esetleg egy burgonya) apró kockákra vágva
  • 2-3 marék zöldborsó megfőzve
  • 5-6 kisebb savanyú uborka apró kockákra vágva
  • 1 savanykás alma apró kockákra vágva
  • majonéz

A böff vagy böffsaláta elnevezés valószínűleg a francia beouf (marhahús) szóból ered. Erdélyben a húslevest mindig úgy ettük, hogy a levet a levesbetéttel (1-1 szál répával és pici hússal maximum, de sokszor ezek nélkül csak a tészta és a galuska) és a zöldség ebben a saláta formájában került az asztalra. Elvileg előétel, gyakorlatilag nálunk mindig vacsora volt. Akkor is böffnek (böfnek?) hívják, ha a tyúkhúsleves húsát használják fel hozzá. 

A saláta meg ennyi, apróra vágom a zöldségeket, savanyú uborkát, almát, hozzáadom a zöldbörsót és majonézzel jól elkeverem. A salátának attól van annyira jó íze, hogy a zöldségek a húslevesben főttek. Próbáltam és fagyasztott francia saláta zöldségből is, de nem finom úgy, ne is próbáljátok!

img_6622.JPG 

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr4115602892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása