A gyerekek miatt a tepsis húst átalakítottam húsgombócos hússá. Aztán rájöttem, hogy nekik amúgy mindegy, de nekem sokkal jobban ízlik így.
Hozzávalók a tepsis zöldséghez:
- 2 hagyma (nálam itt egy lila meg egy vörös volt)
- 6 burgonya
- 2 cékla (nálam itt egy vörös meg egy sárga volt)
- só, bors, rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma hámozás nélkül
A céklákat vékonyra, a krumplikat és a hagymákat hasábra vágtam, olívaolajjal, sóval, borssal, rozmaringgal összekevertem és betettem a sütőbe 180 fokra egy jénaiba, alufóliával letakarva. A fokhagymák még nem kerültek bele. Közben:
Hozzávalók a húsgombóchoz:
- fél kiló darált hús (itt most sertés volt)
- 2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
- 30 dkg zsemlemorzsa (nekem ez részben korábban maradt pirított volt)
- 2 kiskanál só, ízlés szerint bors illetve egyéb ízesítő, ki hogy szereti
- 1 tojás
Összegyúrtam alaposan, és egy serpenyőben megpirítottam mindkét oldalát. Miután kb. 1 órája sültek a sütőben a zöldségek, hozzájuk kevertem a húsgombócokat és rájuk tettem a hámozatlan fokhagymát. Alá öntöttem 2,5 dl vizet és visszatettem 200 fokra a sütőbe 30 percre. A fokhagymákat a tányéron érdemes kinyomni a héjukból, nagyon finom így, olyan párolt-sült fokhagymáskrumplis íze van.