Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Vöröslencse leves

2009. február 08. - Ollaorama

 Ma ebédre látogattak hozzánk a gimis barátnők. Vöröslencse-leves volt az egyik fogás. (A másikat leírom később.) Még nem találkoztam olyan emberrel, akinek nem ízlett volna ez az egyszerű, savanyú leves.


Vöröslencse leves

  • 25 dkg vöröslencse
  • 1 db répa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db csillagánizs
  • 2 db paradicsom
  • 1 db citrom
  • só, bors
  • kiskanál római kömény (elhagyható)

A hagymát és a répát apróra vágom és megpirítom. Hozzáadom a lencsét és felöntöm annyi vízel, hogy kb. két és félszer ellepje. Megsózom, megborsozom. Kb 15 perc után leszedem róla a habot, beleteszem az apróra vágott paradicsomot (a magokkal együtt!) és teljesen puhára főzöm a leves tartalmát. Közben beleteszem a kiskanál római köméynt, a csillagánizst, és a vége felé belefacsarom a teljes citrom levét. 

Nekem nincs botmixerem, de a végén össze kellene turmixolni. Így is elképesztően finom. Laktató, még másnaposságra is jó nagyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr54929455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása