Ma ebédre látogattak hozzánk a gimis barátnők. Vöröslencse-leves volt az egyik fogás. (A másikat leírom később.) Még nem találkoztam olyan emberrel, akinek nem ízlett volna ez az egyszerű, savanyú leves.
Vöröslencse leves
- 25 dkg vöröslencse
- 1 db répa
- 1 db vöröshagyma
- 1 db csillagánizs
- 2 db paradicsom
- 1 db citrom
- só, bors
- kiskanál római kömény (elhagyható)
A hagymát és a répát apróra vágom és megpirítom. Hozzáadom a lencsét és felöntöm annyi vízel, hogy kb. két és félszer ellepje. Megsózom, megborsozom. Kb 15 perc után leszedem róla a habot, beleteszem az apróra vágott paradicsomot (a magokkal együtt!) és teljesen puhára főzöm a leves tartalmát. Közben beleteszem a kiskanál római köméynt, a csillagánizst, és a vége felé belefacsarom a teljes citrom levét.
Nekem nincs botmixerem, de a végén össze kellene turmixolni. Így is elképesztően finom. Laktató, még másnaposságra is jó nagyon.