250 gram kukoricadarát egy csipet sóval és 750 ml vízzel megfőzök. (Kb 15 perc)
A fetás krémhez:
- 80 g vaj
- 2 ek. liszt
- 7 dl tej
- 350 g feta
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 tojásfehérje (ennek a fele is elég bőven, vagy a negyede. Azért használtam négyet, mert ennyi maradt a korábbi napokban a főzésből)
A megfőtt puliszkát még puha állapotban kiterítem a jénaiba, vagy tepsibe. A tojásfehérjéket kemény habbá verem és félreteszem A vajat felolvasztom egy edénybe, rászóróm a két nagy evőkanál lisztet, elkeverem. Erre öntöm rá a tejet, mintha besamelt készítenék. Ekkor mehet bele a két gerezd fokhagyma felvágva. Amikor besűrűsödött, akkor teszem bele a feta darabokat. Az egészet botmixerrel teljesen homogénre sűrítem. Itt lehet ízesíteni még, ha kell, mehet bele só, kis bors. Ha kész, hozzákeverem a tojásfehérje habot, és az egészet a puliszkára öntöm a tepsibe. 40 percig 180 fokos tepsiben sütöm. Melegen még folyós kicsit, hidegen szép emeletes. Eredetileg juhtúróval szoktam, de azt a gyerekek kevésbé szeretik, a fetás meg tuti befutó náluk is.