Mert megunhatatlan. Mert finom. Jázmin rizsből a legjobb.
Sült rizs zöldségekkel
- egy kis csésze jázminrizs
- egy fél marék brokkoli
- 3 fokhagyma
- 2-3 nagyobb zöldhagyma
- 2 tojás
- egy kis répa
- egy fél cukkini
- egy fél paradicsom
- citrom
- pörkölt földimogyoró
- friss korianderlevél
- szójaszósz
- 2 friss csilipaprika (elhagyható)
A rizst dupla adag vízzel, fűszer nélkül megfőzöm.
Wokban egy kevés olajon megpirítom az apróra vágott zöldségeket, hozzáadom a két tojást, összekeverem és hozzáöntöm a főtt rizst. Nagy lángon sütöm, közben folyamatosan kevergetem, és nemsokára ízlés szerint öntök hozzá szójaszószt. Max még öt percig kevergetem és kész is.
Tálaláskor pörkölt földimogyorót teszek a tetejére, korianderlevéllel díszítem és citromot teszek a tányér oldalára, hogy evés előtt rácsepegtethessük. Csak az élmény fokozásáért.
Tegnap is volt főzés a konyhában. De nem én voltam az elkövető, hanem a másik lakó. És ezt a receptet használta.