Kár, hogy a tálalás nem sikerült olyan gyönyörűre, de az íze tényleg álomfinom volt. Elképesztően könnyű desszert. Nyáron ettem hasonlót a Zappa kávézóban, ahol citromleves diófagyival álnéven jelent meg először az életemben. Nem tudom a leves nevet miért kapta, mert semmiféle folyékony dolgot nem fedeztem fel benne. Nekem mindegy is.
Citromkrém diófagyival
- 2 doboz (4 dl) habtejszín
- 3 ek vanaíliapudingpor (főzés nélüli)
- porcukor (ízlés szerint, én 3 evőkanállal tettem bele)
- 1 citrom
- diófagyi (egyelőre ezt még a boltból szerzem be, de legkozelebb majd saját receptet írok ehhez is)
A hideg tejszínt elkeverem a pudingporral és a porcukorral. Belereszelem a citrom héját, majd habverővel krém állagúra verem (én tettem bele habfixálót is, de teljesen fölösleges volt). Amikor kész, belefacsarom a citrom levét teljesen és összekeverem jól. Egy kanál diófagyihoz 2 kanál ilyen krémet teszek. Isteni, na.