Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Rákos üvegtésztasaláta

2009. május 04. - Ollaorama

Igyekszem behozni magam, de olyan nehéz így: munkahely váltás, Far East Film Festival, és közben semmi idő a főzésre. Ja, és ma kitaláltam, hogy fogyókúrázok, mert bikinikészre kéne csinálni magam nyárra. De most álljon itt a húsvéti művem. Fogyókúrázóknak is ajánlott!


Rákos üvegtésztasaláta (Yum Wunsen Kung)

  • 25 dkg rák
  • 20 dkg üvegtészta
  • kb 3-4 evőkanálnyi száraz fafülgomba
  • 1 db. vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 3 angolzeller szár

A szószhoz:

  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 6 db friss chili
  • 2 koriander gyökér
  • halszósz (kb 1 ek, de ízlés szerint lehet több is)

A szósz kellékeit összeturmixolom, amíg szószt nem kapok. A rákokat 3 perc alatt megfőzöm. A zöldségeket összevágom, összekeverem a rákkal. A fafül gombát minimum egy órára hideg vízbe áztatom, hozzáadom a zöldségekhez. Az üvegtésztát 15 percre hideg vízbe áztatom és utána beleteszen a lobogó vízbe. 2 perc után ki is veszem és hozzáteszem a rákhoz meg a zöldségekhez. (Ezen a képen az üvegtészta fehér lett, de csak azért mert rosszat vettem, ennek átlátszónak kell lennie.) Amikor minden együtt van, hozzákeverem a szószt. Ízlés szerint tegyünk a szószból, mert nagyon csípős lesz.

Ez az étel a Parázs Presszó egyik legfinomabb és legcsípősebb étele. Ha egyszer megkóstolod, rákattansz.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr11103283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása