Hozzávalók:
- 700 g kelbimbó
- 700 ml tej
- 2 csapott evőkanál liszt
- kb 5 dkg vaj
- só, szerecsendió
- 100 g csíkozott bacon vagy kockákra vágott füstölt sonka
A kelbimbókat 4-5 percre felteszem főni, ha fagyasztott, akkor csak annyira, hogy kiolvadjon, ha friss, akkor csak lobbanjon. Ezután beöntöm egy jénaiba. Elkészítem a besamelt. A vajon megpirítom a lisztet, hozzáöntöm a tejet, kevergetem, hozzáteszek kb 2 csipet sót és reszelek egy pici szerecsendiót. Ha besűrűsödött, ráöntöm a kelbimbóra és rászórom a bacont. 180 fokos sütőben addig sütöm, amg a teteje aranybarnulni kezd, a baconok ropogósnak néznek ki. (Nekem 45 perc volt, de sütőfüggő). Nagyon krémes, nagyon finom.