Igyekszem behozni magam, de olyan nehéz így: munkahely váltás, Far East Film Festival, és közben semmi idő a főzésre. Ja, és ma kitaláltam, hogy fogyókúrázok, mert bikinikészre kéne csinálni magam nyárra. De most álljon itt a húsvéti művem. Fogyókúrázóknak is ajánlott!
Rákos üvegtésztasaláta (Yum Wunsen Kung)
- 25 dkg rák
- 20 dkg üvegtészta
- kb 3-4 evőkanálnyi száraz fafülgomba
- 1 db. vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 3 angolzeller szár
A szószhoz:
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 6 db friss chili
- 2 koriander gyökér
- halszósz (kb 1 ek, de ízlés szerint lehet több is)
A szósz kellékeit összeturmixolom, amíg szószt nem kapok. A rákokat 3 perc alatt megfőzöm. A zöldségeket összevágom, összekeverem a rákkal. A fafül gombát minimum egy órára hideg vízbe áztatom, hozzáadom a zöldségekhez. Az üvegtésztát 15 percre hideg vízbe áztatom és utána beleteszen a lobogó vízbe. 2 perc után ki is veszem és hozzáteszem a rákhoz meg a zöldségekhez. (Ezen a képen az üvegtészta fehér lett, de csak azért mert rosszat vettem, ennek átlátszónak kell lennie.) Amikor minden együtt van, hozzákeverem a szószt. Ízlés szerint tegyünk a szószból, mert nagyon csípős lesz.
Ez az étel a Parázs Presszó egyik legfinomabb és legcsípősebb étele. Ha egyszer megkóstolod, rákattansz.