Ez is egy egyszerű kaja, nagyon hálás vendégségbe vinni, szeretik sokan. Fotó nincs hozzá, mert ugye ezt is kitöröltük. Nálunk otthon zsidótojásnak hívják, gőzöm sincs miért.
- 5 tojás
- 15 dkg margarin
- 5 dkg sajt (elhagyható)
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem
- só, bors, egy fél kiskanál erős pista
Na hát ez egy nagyon egyszerű kencefice, ugyanakkor szerintem százszor jobb, mint tejföllel meg majonézzel, meg amivel még szokták. A tojásokat megfőzöm. A sárgáját a tojásoknak összekeverem a margarinnal, az összes fűszerrel, majd hozzákeverem a picikére vágott tojásfehérjét. Végül belereszelem a sajtot és azzal is összekeverem. Mi sosem használunk zsírt, májat vagy hagymát, mint sokan egyébként. Minél egyszerűbb, annál jobban ízlik. Mondjuk nekem.
A titok: a titok mindig az, amit az ember a recept után (közben vagy előtt) hozzátesz az ételhez. Mert lehúnyja a szemét és úgy érzi, ehhez az ételhez passzol ez a fűszer. A titok az is lehet, hogy semmit nem tesz hozzá a szakács. Mindegy, ezt a foglamat most vezettem be a posztokba. Néha a hozzászólók megírhatnák titkaikat a receptek kapcsán. Ennél pl. nálam az erős pista. Nem nagy titok.