Azért turbo, mert az elkészítés és az elfogyasztás összesen 20 percet vett igénybe. Szénhidrát nap volt, nagyon éhes voltam, és a következő dolgok voltak otthon, ami elsőre feltűnt:
Turbosült üvegtészta
- kb 40 dkg üvegtészta
- 1 db paradicsom
- 1/2 db kígyóuborka
- 2 fej vöröshagyma
- fűszerek: halszósz, szójaszósz, bors
Az üvegtésztát hideg vízbe áztattam (8- 10 percig kell elvileg, nekem 5 perc is elég volt). A hagymát felszeleteltem, a többi zöldséget kockára vágtam és megpirítottam serpenyőben (még csak nem is wokban!) halszósszal (kb. 2 ek.), szójaszósszal és borssal. Néhány perc piítás után, beletettem az üvegtésztát is a hideg vízből, és addig kavargattam (hal- és szójaszószt még öntöttem rá ízlés szerint), amíg puha nem lett. A serpenyőből kiettem kb a felét, és mentem mozizni. Persze ez is olyan étel, hogy végül is bármilyen zöldség jó, ami van otthon.