Bizony ma már hamvazó szerda. Ez azt jelenti, hogy mostantól teljes húsmentes életmód hat hétig és teljes befelé fordulás, test- és lélektisztulás, meg minden ilyesmi. Meg azt is jelenti, hogy az összes fagyasztóban lévő húst el kellett készíteni. Az egyik hétvégi kaja a csirkemell brassói:
Csirkemell brassói
- 1 nagy csirkemell
- 4 közepes burgonya
- 2 hagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika (nekem nem volt, tehát cukkinit raktam bele; merthogy az meg volt)
- só, bors, fűszerpaprika
- és egy kis rosé
- 1 púpos ek majoranna
A hagymát és a paprikát (cukkinit) megpirítom egy magas falú serpenyőben, ráteszem a kockára vágott csirkemellet, sózom, borsozom, rászórom a majorannát és készre párolom. közben a hosszú szeletekre vágott burgonyát félig megfőzöm (kb 5 perc alatt) sós vízben és, amikor kész már a csirke, akkor ráöntöm és kevergetem. Hozzáöntök kb 1 dl rosét, és a fűszerpaprikát is rászórom. Addig kevergetem, míg elpárolog a rosé leve, majd hozzáadom a kockákra vágott paradicsomot. Aamíg megpuhul a burgonya folyamatosan öntök rá egy-egy deci vizet és kavargatom, amíg elpárolog. Amikor kész a krumpli, sütöm a serpenyőbe még öt percet azután, hogy a lé nagyrésze elpárolgott.
igazából ennyi.