Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Kapribogyós tonhalsaláta

2020. április 25. - Ollaorama

A hozzávalók a fotón: jégsaláta, tonhal olívaolajban, főtt tojás. A legfontosabb az öntet: 5 teáskanál kapribogyó 2 teáskanál méz az olívaolaj a tonhalkonzerből só, bors 3 evőkanál víz Mindezt összeturmixolva És nagyon finom, jó étvágyat.

Tovább

Fokhagymás-fetás piluszka

250 gram kukoricadarát egy csipet sóval és 750 ml vízzel megfőzök. (Kb 15 perc)  A fetás krémhez: 80 g vaj  2 ek. liszt 7 dl tej 350 g feta 2 gerezd fokhagyma 4 tojásfehérje (ennek a fele is elég bőven, vagy a negyede. Azért használtam négyet, mert ennyi maradt a korábbi napokban a…

Tovább

Húsvéti palacsinta sajttal, sonkával

A palacsintatésztához: 250 g finomliszt 4 tojás kb. 4 dl tej 1 dl olaj 1 csipet só, 1 csipet cukor egy kis csokor petrezselyem apróra vágva Töltelékhez: sajt, sonka,  tejföl fokhagymasóval (vagy fokhagymával és sóval) és borssal összekeverve A tészta hozzávalóiból egy vastag…

Tovább
süti beállítások módosítása