Tegnapi ünnepi vacsihoz desszertként volt egy Villám csokoládéhab is, amiből alig bírt enni a társaság, mert annyira elteltünk a curryvel meg a zellerekkel. Na egyéb se kellett ma nekem, három emberre valót simán benyomtam vacsorára. De szögezzük le, akárhogy is néz ki, finom, csak nincs még desszertes pohárkánk.
Villám csokihab
- 250 g jó minőségű csokoládé minimum 70% kakaótartalommal
- 50 g vaj
- 3 dl habtejszín
- 150 g porcukor
- 6 cent forró víz
A vajat, cukrot, csokit egy lábasban elkezdem melegíteni. Addig melegítem míg teljesen össze nem olvadnak, majd hagyom, hogy kezdjen el kihülni. Ezalatt felverem habbá a tejszínt és amikor kész összekeverem a kettőt. Ezután kitettem az ablakba, és amikor keméynebb lett kcsit, akkor a poharakba tettem, aztán be a hűtőbe. Simán lesz belőle 5 embernek elég desszert. És nagyon nagyon csokis.
A recept Nigella Lawsontól van, és ő porcukor helyett pillecukrot használt, a tejszínt meg egy teáskanál vaníliakivonattal habosítja fel. Nos, én nem tudtam, mi az a pillecukor (most már tudom, köszönöm), és vaníliakivonat meg nem volt a boltban. De így is nagyon állat volt a csoki. Van is még belőle. Mondjuk így utólag én még tennék hozzá több tejszínhabot.
Ui: Azért ma írtam le a tegnapi vacsit is, mert tegnap a vendégség után jöttem rá, hogy meg kell írnom egy bevállalt ajánlót. Szóval a blogajánló a Vadászkutyák című film miatt úszott el.