Íme életem egyik legspontánabb, ugynakkor legsikerültebb kajája:
Mustáros-joghurtos csirke
De tényleg, az egyik legfincsibb kaja:
- 1 nagy csirkemell
- 1 csokor brokkoli
- 2 kanál mustár
- 1 nagy doboz joghurt
- 1 ek liszt
- 2 kiskanál méz
- 1 ek majoranna
A csirkét kis kockákra szeletelem, összekavarom a mustárral és a joghurt felével és a majoranna felével. Fél óra (ez az ideális idő. én 10 percig őriztem őket) múlva összeöntöm őket a serpenyőbe. Közben hozzáadok 2 kiskanál mézet. 15 perc múlva hozzáöntöm a maradék johurtot a liszttel és a maradék majorannával összekeverve. A joghurtos dobozt kiöblítem vízzel és hozzáöntöm az egészhez. Én tettem bele egy kiskanál curryport is. 10 percig főzöm így. Közben forró vízben megpárolom a brokkolit.
Én még ilyen finomat nem ettem. Próbáld ki, és ha nem ízlett, alázz.
Volt otthon egy nagy csokor petrezselyem, de annyira finom volt ez így, hogy nem kockáztattam meg rásegíteni a petrezselyemmel. Inkább úgy döntöttem, jó lesz nélküle.