Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Tárkonyos pityókaleves

2009. április 08. - Ollaorama

 Ez annyira, de annyira finom lett, hogy a 4 személyes adagot seperc alatt eltűntettük ketten. Addig ettük, amíg elfogyott.

  • 4-5 közepes burgonya
  • kb. 7 dkg juhtúró
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 nagy ek. tárkony (vagy egy marék friss, de a legjobb egy evőkanál ecetben eltett tárkony)
  • 2 ek tárkonyecet

A burgonyát meghámozom, kis kockákra vágom és sóval meg egy adag tárkonnyal megfűszerezem és dupla adag vízben felteszem főni. Miután a burgonya majdnem puhára főtt, beleteszem a juhtúróval, a tárkonnyal és liszttel összekevert tejfölt. A belekeverés módjára, ha vigyázok, nem lesz pöttyös. A levesből kis kanalakkal teszek mindig a tejfölös edénybe, addíg, amíg jó folyékony nem lesz, és ezután öntöm bele (remélem érthető). A végén belemorzsolom a kb. 2-3 evőkanálnyi juhtúrót és a tárkonyecetet. Egy lobbanásig főzöm, aztán kész is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr381053017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása