Figyelem, ez az utolsó poszt kép nélkül. A többi kaja fotója már megvan!
- fél kiló kukoricadara (puliszka)
- 30 dkg juhtúró
- 20 dkg sajt
- joghurt ízlés szerint
- só
A puliszkát megfőzöm sóval a csomagoláson leírtak szerint (kb. 1,5 liter vízben, lassú lángon puhára és krémesre főzöm). Amikor kész, kiöntök egy üvegtál aljába egy vékony rétegnyit. Ráteszem a juhtúrót, utána megint puliszka réteg, megint juhtúró, megint puliszka. A tetejére teszem a maradék juhtúrót (inkább a közepén legyen sok) és ráreszelem a sajtot. Összemelegítem, és kész. Joghurtot, hidegen, tálaláskor szeretek hozzá tenni.
Titok: itt igazából 2 titok is van. Egyik a sajt. Eredetileg nincs rá szükség, de mivel a boltban nem lehet olyan zsíros juhtúrót kapni, ami nyúlik, amikor meleg, én szeretem a sajttal előidézni ezt az érzetet. A joghurt meg csak ízlik vele - jó, amikor a forró kaja mellé egy kevés hideg joghurtot ízlelek. Ennyi.