Pár hete megkívántam a banánt, de mikor megvettem még éretlen volt. Sárga kívülről, de nehéz volt hámozni és nem volt elég édes. Biztos mindeni járt már így banánnal. Főztem belőle finomat.
Banános-padlizsános-burgonyás-joghurtos
- 4 banán (még éretlen)
- 1 db padlizsán
- 4 közepes burgonya
- 2 paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 10 szelet szárított paradicsom
- 10 dkg mozzarella
- 5 dkg füstölt sajt
- 1 nagy doboz joghurt
- fűszerek: bazsalikom, fokhagyma, szerecsendió, méz
Mindenz zöldséget felszeletelek és egymásra pakolom. A banán a hagyma és a burgonya között a legjobb. A joghurtot összekeverem a fűszerekkel és leöntöm vele a tepsube helyezett zöldségeket, a tetejére teszem a sajtot szeletekben. Kicsit olyan, mint a lepke, de a banán miatt tényleg különleges. Simán belemehet egy kiló banán is, mert nem lesz tőle édes, csak nagyon finom és jó állaga.