Egyik fehérjenapon szültem a következő csodát. Itt egy kicsit furán néz ki, de jó sok rák van benne, laktató, egészséges és nyamm.
Currys ráksaláta
- 20 deka garnélarák
- 20 deka fetasajt
- 1/2 kígyóuborka
- 4 paradicsom
- 4 retek
- 2 paprika
- 3 nagyobb zöldhagyma
- 1 konzerv, vagy 3,5 dl kókusztej
- fűszerek: curry, szárított ázsiai citromfű, koriander, só, citromlé
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek. pirított napraforgómag
A kókusztejet felforralom a fűszerekkel és benne puhára főzöm a rákot (kb 5 perc, ha a fagyasztóból most vettem ki). Kiveszem a rákokat, az összevágott zöldségekkel, és fetával összekeverem. A kókusztejet kis lángon tovább forralom, és kb 15-20 perc után leveszem. Így krémes öntetet kapunk, amit összekeverünk a salátával és elképsztően finom lesz. Tálaláskor néhány csepp citromot csepegtetünk a salira. A szósz nagyon távolról olyan lett kicsit mint a thai zöld curry. Tényleg távolról.
Az Igenember című örökbecsű limonádét néztük a rákos vacsora alatt Jim Carrey-vel. Valami mással is simán meg lehet enni, sőt.