Hát ez úgy jött, hogy nem volt otthon kenyér.
Füstölt sonkás lepény
- 3 újhagyma
- csokor petrezselyem
- 15 dkg füstölt karaj vagy tarja
- 4 tojás
- 6 ek finomliszt
- só, bors
Felverem a 4 tojást, hozzáadom a kb. 5-6 evőkanál lisztet és elkeverem a tojással. Amikor kész a lágy, csomómentes massza, akkor összekeverem az apróra vágott petrezselyemmel és a fűszerekkel. Sóból csak keveset kell tenni, mert a füstült sonka elég sós. Közben egy serpenyőben némi olajon megpirítom a hagymát és a sonkát, amikor kész, ráöntöm a masszát, és mindkét oldalát megsütöm lassú tűzön. Ügyelni kell arra, hogy átsüljön, de ne száradjon ki. Jó reggelire, vacsorára, ilyesmire.