Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Ezt ettem ma — karantén ételnapló

Egyszerű füstölt sonkás lepény

2009. december 02. - Ollaorama

 Hát ez úgy jött, hogy nem volt otthon kenyér. 

 
Füstölt sonkás lepény

  • 3 újhagyma
  • csokor petrezselyem
  • 15 dkg füstölt karaj vagy tarja
  • 4 tojás
  • 6 ek finomliszt
  • só, bors

Felverem a 4 tojást, hozzáadom a kb. 5-6 evőkanál lisztet és elkeverem a tojással. Amikor kész a lágy, csomómentes massza, akkor összekeverem az apróra vágott petrezselyemmel és a fűszerekkel. Sóból csak keveset kell tenni, mert a füstült sonka elég sós. Közben egy serpenyőben némi olajon megpirítom a hagymát és a sonkát, amikor kész, ráöntöm a masszát, és mindkét oldalát megsütöm lassú tűzön. Ügyelni kell arra, hogy átsüljön, de ne száradjon ki. Jó reggelire, vacsorára, ilyesmire.

A bejegyzés trackback címe:

https://eztettemma.blog.hu/api/trackback/id/tr391570075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása