A szombati vendégség második fogása, tejszínes-lazacos tészta volt. Füstölt lazaccal készítettem. Ezt a kaját az Arany János utcai OSA-archívum melletti kajáldából tanultam, és utánozhatatlanul finom. Hat személyre főztem, de leves után simán elég lett volna 8 embernek is.
Tejszínes-lazacos tészta
- 30 dkg füstölt lazac
- 5 dl tejszín
- 2 dl tejföl
- 15 dkg fekete olivabogyó
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db répa
- 1 dl fehérbor
- só, bors
A fokhagymát és a lereszelt répát megpirítom egy kevés olajon. Hozzáöntöm a tejszínt, a fehérbort, hozzákeverem a tejfölt, sót, borsot teszek bele. Amikor összelobbant, beleteszem az olivabogyót és a vékony csíkokra vágott lazacot. Kb. öt percig főzöm, ha kész összekeverem a lefőtt durumtésztával. Én sajtot nem tettem rá, de biztos egy kis parmezán jót tenne neki.